Line Vivian Lyng

 

LIne

Hvem er jeg?

Mitt fokus er at det er i samspillet mellom kroppen, tankene, sjelen og omgivelsene helingen skjer.

Jeg er klinisk sosionom med spesialiseringer i rus og avhengighetsbehandling og kroppsbasert stress-og traumeterapi (SE). I tillegg er jeg Biodanzalærer, Yogainstruktør og Somatisk Bodywork behandler (holistisk kroppsbehandling). Jeg slutter aldri å lære og prøver hele tiden å tilegne med ny kunnskap og erfaring for å gi deg best mulig hjelp. 

Jeg har jobbert med mennesker hele mitt liv. Som ung var jeg en ivrig trillepike og barnepasser, og jobbet som dagmamma og i barnehage, på Rikshospitalets øyeavdeling, i hjemmesykepleien og på sykehjem. Jeg brant for de som falt utenfor det etablerte samfunnet, og visste alt fra mitt første år på videregående skole at jeg ville bli sosionom. 

Jeg var ferdig på sosialhøgskolen (NKSH) i 1989, og startet min karriere som ung sosionom på Furuseth sosialkontor. Det gjorde inntrykk. Siden jobbet jeg noen år på sosialkontor og barnevern i Skedsmo kommune og Oslo kommune, før jeg begynte å jobbe i rusfeltet i 1994. Der ble jeg i 20 år. Først på AHUS avd for avrusning og utredning av illegale rusmidler, sesjon IR, det jeg jobbet som miljøterapeut. Siden på Klosteret, der folk med alkohol og medikament utfordringer kommer for avrusning og utredning, før jeg begynte som ruskonsulent i Rælingen kommune. Der ble jeg i 8 år og startet opp "rusteamet", der vi satte igang flere prosjekter for rusmisbrukere i regi av helse og sosialdirektoratet (som det het da), bla et helserelatert prosjekt som var svart vellykket og fikk mye skryt. (Det vil komme en egen artikkel om dette som legges ut her på siden etterhvert). 

Fra Rælingen bar de til Tøyen ruspoliklikk, så noe mnd fri for å reise til India, før jeg begynte på Grorud ruspoliklinkk. I 2015 startet jeg opp min egen private praksis etter en sykdomsperiode der jeg skjønte at jeg måtte styre min egen hverdag. Et viktig argument for å slutte i fast jobb og jobbe som selvstendig terapeut var at jeg ønsket å tilby det jeg opplever og erfarer som den beste tilnærmingen til healing av smerte, stress og traumer. 

Innimellom jobb, barn og familie har jeg tatt flere videreutdanninger, kurs og etterutdanninger for å gjøre meg selv mer trygg og kompetent til å være en god terapeut. Jeg har også jobbet som megler i konfliktrådet og hatt diverse tillitsverv i fagforeningen og er nå i styret i NRF i Moss og omegn (Norsk Revmatikerforbund). Som privatperson har jeg praktisert yoga siden 1990, danset jazzballett, trent TaeKwonDo og danset biodanza i mange år. Å være fysisk aktiv er viktig for meg, men på en måte som gir glede og flyt både i min fysiske og sjelelige kropp. I tillegg er jeg mamma til en jente og to gutter, som nå er voksne. 

Pt jobber jeg for Terapeutene på Høyden, som er mitt og min partner og kollega Øivind Hjelle sitt firma. Vi er begge raumeterapeuter, og jeg jobber også som yogalærer, biodanzalærer og somatic bodyworker (som på norsk er en som gir kroppsbehandlinger)

Jeg spesielt opptatt av hva stress-og traumer gjør med oss og de som er rundt oss. Jeg ser på stress og traumer som en del av den menneskelige smerten, og blir stadig overrasket over hvor våre smerter har sin opprinnelse. Ofte er det slett ikke det vi har trodd, og ofte er det umulig å skille mellom om det har en fysisk eller psykisk årsak.

Jeg har alltid hatt en spesiell interesse for barna som lever i utsatte familier og hva de trenger for å vokse til trygge voksne. Det innebærer at jeg er opptatt av dine relasjonene og hvor du kommer fra, da det kan fortelle mye om hvorfor ting er som de er i ditt liv 

Etter at jeg selv "møtte veggen" for noen år siden har mitt ønske om å hjelpe andre "hjelpere" vokst i meg. Det lærte meg hvor utrolig viktig det er at vi som som skal hjelpe andre må ha nok indre ressurser til å bære andres smerte uten å bli overveldet. Det klarer vi bare når vi tar vare på oss selv og tar signaler om at vi trenger hvile og omsorg på alvor. Og ikke minst at vi ber om hjelp når vi behøver det. For det er jo det vi forsøker å lære andre. 

Å være den som trengte hjelp var tøft i begynnelsen. Nå ser jeg det som en ressurs. Jeg vet hva det vil si å være i den andre stolen, den som tar imot. Jeg er ikke lenger så redd for å be om hjelp. Jeg innser at å be om hjelp er en styrke. Det er denne indre kunnskapen jeg ønsker å bringe videre til deg. For det er håp! 

MINE VIKTIGSTE METODISKE VERKTØY:

Gjennom alle år som terapeut har jeg tilegnet meg kunnskap om en rekke ulike metoder og teknikker, og jeg bruker det som funker her og nå.

Det aller viktigse når jeg møter deg er din kunnskap om deg selv og den relasjonen vi skaper i samspillet mellom oss. 

Somatic Experiencing traumeterapi (SE) og løsningsfokusert terapi er de viktigte terapeutiske metodene jeg bruker når du kommer i terapi. SE er en kroppsbasert metode som handler om å hjelpe til å forløse de fastlåste kamp, flukt og frys  (fight, flight, freeze) tilstandene kroppen havner i når den er under konstant stress.

Men også andre tilnærminger har vært med på å øke forståelsen av hva vi mennesker trenger. Yoga, Biodanza og Somatic Bodywork. Alle disse metodene handler om bevegelse på det indre og ytre plan som handler om å skape potensiale for vekst og livsutfoldelse i oss og rundt oss, med kroppen som basis for vår indre læring av nye mønstre. 

Men aller mest har den erfaringen og kunnskapen jeg har fått i møte med alle menneskene jeg har møtt gjennom mitt arbeid og ellers i livet lært meg det jeg ønsker å bringe videre.

 Kontaktinfo: 

Bestille en time tlf 92839642 eller send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

eller gå til bookingkalenderen i GoMentor https://www.gomentor.no/profile/widget/22152

 

Du kan lese mer om oss på fb.siden https://www.facebook.com/linebiodanza

Du kan booke eller få oversikt over ledige timer her: https://10to8.com/book/xyluwo-free

 

 

Back to Top