Line Vivian Lyng

 

LIne

Klinisk sosionom, Somatic Experiencing traumeterapeut, Yogalærer, Somatic bodywork behandler, Biodanzalærer 

Alle opplever utfordringer vi trenger støtte og hjelp til, også vi som hjelper andre. 

Smerter er en del av livet. Vi kan ikke flykte fra den, men ved bevisst kunnskap og tilstedeværelse kan vi møte og anerkjenne smerten, og lære oss å leve med den uten å bli overveldet, uansett om den er fysisk eller psykisk.

Vi som selv er hjelpere vet så indelig godt at vi kan ikke hjelpe andre når vi selv ligger nede. Allikevel er min erfaring er at altfor mange setter alle andre foran seg selv og sitt eget velvære og helse. 

Ønsker vi å være en som har overskudd til andre må vi fylle opp vårt eget beger så det flommer over. Det vil jeg hjelpe deg med. 

Jeg har jobbert med mennesker hele mitt voksne liv, og er spesielt opptatt av hva stress-og traumer gjør med oss og de som er rundt oss. Jeg ser på stress og traumer som en del av den menneskelige smerten, og blir stadig overrasket over hvor våre smerter har sin opprinnelse. Ofte er det slett ikke det vi har trodd, og ofte er det umulig å skille mellom om det har en fysisk eller psykisk årsak. 

Mitt fokus er at det er i samspillet mellom kroppen, tankene og omgivelsene helingen skjer. Når det er en dissosiasjon her blir vi syke. Derfor må vi sammen undersøke og forholde oss til dine følelser, dine indre opplevelser, ditt forhold til omgivelsene, dine bevegelser i livet, dine drømmer og alt annet som er deg for å koble det sammen til en helhet. På den måten skapes ressurser til å håndtere det som er vanskelig på en ny og trygg måte. 

Terapi og heling er et samarbeidsposjekt, der det er du som kjenner hvor skoen trykker, mens jeg vil støtte og veilede deg. Derfor er det viktig å skape en god relasjon og trygghet før vi går inn i det som er vanskelig. Jeg vil møte deg med med full respekt og anerkjennelse for det som er vanskelig, men jeg vil la deg få oppdage at selv i motgang kan vi se på livet med med et humoristisk skråblikk.

Jeg vil hjelpe deg til å se og bruke de ressursene du har tilgjengelig, slik at ditt fokus går til det du mestrer og det som fungerer. På den måten kan du utvide din kapasitet og ditt potensiale for heling. Målet mitt er at du skal de føle deg mer integrert med deg selv, andre og omgivelsene når du avslutter hos meg. At du skal være i harmoni og flyt med livet. 

 

Etter at jeg selv "møtte veggen" for noen år siden har mitt ønske om å hjelpe andre "hjelpere" vokst i meg. Det lærte meg hvor utrolig viktig det er at vi som som skal hjelpe andre må ha nok indre ressurser til å bære andres smerte uten å bli overveldet. Derfor er det så viktig at vi tar vare på oss selv og tar signaler om at vi trenger hvile og omsorg på alvor. Og ikke minst at vi ber om hjelp når vi behøver det. For det er jo det vi forsøker å lære andre. 

Å være den som trengte hjelp var tøft i begynnelsen. Nå ser jeg det som en ressurs. Jeg vet hva det vil si å være i den andre stolen, den som tar imot og ikke den som gir. Og jeg er ikke lenger så redd for å be om hjelp. Jeg innser at å be om hjelp er en styrke. Det er denne indre kunnskapen jeg ønsker å bringe videre til deg. For det er håp! 

Mitt viktigste metodiske verktøy i tillegg til din kunnskap om deg og den relasjonen vi skaper i samspillet mellom oss som hjelper og den som tar imot hjelp, er Somatic Experiencing traumeterapi (SE).  SE handler om å hjelpe mennesker til å forløse de fastlåste kamp, flukt og frys  (fight, flight, freeze) kroppen havner i når den er under konstant stress. Men også andre tilnærminger har vært med på å øke forståelsen av hva vi mennesker trenger. Biodanza, somatic bodywork og yoga er alle metoder som handler om å skape potensiale for vekst og livsutfoldelse i oss og rundt oss, og gjennom alle år som terapeut har jeg tilegnet meg kunnskap om en rekke ulike metoder og teknikker, og jeg bruker det som funker her og nå. Men aller mest har den erfaringen og kunnskapen jeg har fått i møte med alle menneskene jeg har møtt gjennom mitt arbeid og ellers i livet lært meg det jeg ønsker å bringe videre. 

Litt om min profesjonelle bakgrunn:

Jeg er klinisk sosionom med spesialiseringer i rus og avhengighetsbehandling og kroppsbasert stress-og traumeterapi (SE). Jeg er også utdannet biodanzalærer, yogainstruktør og somatisk kroppsterapeut (somatic bodywork). Jeg slutter aldri å lære og prøver hele tiden å tilegne med ny kunnskap og erfaring for å gi deg best mulig hjelp. 

Jeg har jobbet med med mennesker siden jeg var nyutdannet sosionom i 1989. Siden 1994 har jeg jobbet i rus-og psykiatrifeltet som terapeut. Svært mange av de som har kommet i behandling har slitt med alvorlige traumer med alt det innebærer av smerter, fysiske og psykiske plager som søvnvansker, depresjon, angst og andre psykiske diagnoser. 

Jeg har alltid hatt en spesiell interesse for barna som lever i utsatte familier og hva de trenger for å vokse til trygge voksne. Det innebærer at jeg er opptatt av å se på de relasjonene og hvor vi kommer, da det kan fortelle mye om hvorfor ting er som de er i ditt liv nå. 

I dag har jeg egen praksis i Moss - Terapeutene på Høyden, som jeg driver sammen med traume-og gestaltterapeut Øivind Hjelle.  Hva jeg tilbyr av behandlinger og kurs kan du se under Mine tjenester i oversikten. Der finner du også en beskrivelse av de ulike metodene. 

 

Jeg er internasjonal  godkjent SEP - Somatic Experiencing Practitioner fra Somatic Experiencing Institute, Norway. 

Jeg er internasjonalt sertifisert IBF Biodanzalærer fra Norsk Biodanzaskole, og er også sertifisert biodanzalærer for barn-og unge. 

Jeg er utdannet innen tradisjonell holistisk kroppsbehandling, Somatic Bodywork og yoga, som er dype og helende måter å jobbe med kroppens restitusjon på, samt en rekke lengre og kortere utdanninger/kurs innen yoga og kroppsterapi.  www.yoga-somatics.com 

Fra 1994 til 2015 jobbet jeg som terapeut i det offentlige rus-og psykiatrifeltet. Før det, som nyutdannet sosionom, jobbet jeg noen år som sosialkonsulent og barnevernskonsulent i kommunen. Jeg har også jobbet som megler i konfliktrådet og hatt diverse tillitsverv i fagforeningen.  

Jeg har drevet yoga, taekwondo og meditasjon gjennom mange år, og dans har alltid vært en viktig del av mitt liv. 

I tillegg til alt dette er jeg mamma, medmenneske, venn og har erfart av livet som alle andre.

 

 

Vil du vite mer om meg og det jeg tilbyr, eller bestille en time, så ring meg gjerne på tlf 92839642 eller send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Du kan også lese mer om meg på min nettside www.linevivianlyng.no  eller fb.siden https://www.facebook.com/linebiodanza

Du kan booke eller få oversikt over ledige timer her: https://10to8.com/book/xyluwo-free

 

 

Back to Top