Line Vivian Lyng

 

LIne

Hva kan jeg tilby deg ? 

For meg er du et menneske. Du er ikke dine utfordringer og problemer. Men akkurat når du velger å be om hjelp har du noen utfordringer du ønsker å få støtte og hjelp til, for å og komme videre med livet ditt. Da vil jeg gjerne være der for deg.

Mitt fokus er at det er i samspillet mellom kroppen, tankene og omgivelsene helingen skjer. Vi er mer enn våre tanker, og mer enn det vi ser og tror akkurat nå. Det betyr at jeg forholder meg til både dine følelser, dine indre opplevelser, hvordan du forholder deg til og beveger deg i verden, dine drømmer og ditt syn på verden, dine tanker og alt annet som er deg i mitt møte med deg. 

Jeg ønsker å se hele deg, slik du er og har det, her og nå. Og jeg vil at du skal vite at det du står i er ditt prosjekt. Det er du som kjenner hvor skoen trykker, men jeg vil være der som støtte og veileder. Derfor er det viktig å skape en god relasjon og trygghet før vi går inn i det som er vanskelig. 

Jeg vil hjelpe deg til å se og bruke de ressursene du har tilgjengelig, men kanskje ikke ser selv, slik at du kan begynne å kjenne på det du mestrer og la ditt fokus gå til det som fungerer. Jeg ønsker at du skal utvide din kapasitet og ditt potensiale til å leve livet så fullt og godt som mulig.

Jeg vil møte deg med med full respekt og anerkjennelse for det som er vanskelig, men jeg vil la deg få oppdage at selv i motgang kan vi se på livet med med et humoristisk skråblikk. 

 

Mitt fokus 

Jeg har et stort engasjement og nysgjerrighet på stress-og traumer, og hva dette gjør med oss. Hvordan det ikke bare påvirker de som "eier" traumet, men også hvordan det påvirker omgivelsene og neste generasjon.

Denne nysgjerrigheten førte meg til Somatic Experiencing traumeterapi (SE).  SE handler om å hjelpe mennesker til å forløse de fastlåste kamp, flukt og frys  (fight, flight, freeze) vi havner i når kroppen er i konstant stress eller traumatisert. I dag bruker jeg dette fantastiske verktøyet som mitt hovedinstrument i møte med folk som sliter med mye stress-og traumer i kroppen.

Også mine andre utdannelser innen biodanza, bodywork og yoga har vært med på å øke forståelsen av hva vi mennesker trenger, og hva som skjer med oss når vi ikke kan leve ut vårt potensiale for liv og vekst. 

Etter at jeg selv "møtte veggen" for noen år siden har mitt ønske om å hjelpe andre "hjelpere" vokst i meg. Det lærte meg hvor utrolig viktig det er at vi som som skal hjelpe må ha nok kapasitet til å bære andres smerte, uten å la oss overvelde. Derfor er det så viktig at vi ikke glemmer oss selv, at vi tar signaler om at vi trenger hvile på alvor, og at vi ber om hjelp når vi kjenner at vi behøver det. Det er jo det vi forsøker å lære andre. 

Å være den som trengte hjelp var tøft i begynnelsen. Nå ser jeg det som en ressurs. Jeg vet hva det vil si å være i den andre stolen - den som tar imot og ikke den som gir. Og jeg er ikke lenger så redd for å be om hjelp. Jeg innser at å be om hjelp er en styrke. 

Målet mitt er at du skal de føle deg mer integrert med livet, menneskene og omgivelsene når du avslutter hos meg.

 

Litt om min profesjonelle bakgrunn:

Jeg er klinisk sosionom med spesialiseringer i rus og avhengighetsbehandling og kroppsbasert stress-og traumeterapi (SE). Jeg er også biodanzalærer, yogainstruktør og somatisk kroppsterapeut (somatic bodywork).

I mesteparten av mitt voksne liv har jeg jobbet i rus-og psykiatrifeltet med mennesker med store utfordringer; som rus, psykiske vansker,  traumer, voldsproblematikk, overgrep, suicidalitet, spillavhengighet etc. Mange sliter også med smerter, slitenhet, nedstemthet, søvn og stress. I tillegg er det mange som har plager som kan diagnostiseres med depresjon, angst og andre psykiske diagnoser.

Jeg har alltid hatt en spesiell interesse for barna som lever i utsatte familier og hva de trenger for å vokse til trygge voksne. 

Jeg er internasjonal  godkjent SEP - Somatic Experiencing Practitioner fra Somatic Experiencing Institute, Norway. 

Jeg er internasjonalt sertifisert IBF Biodanzalærer fra Norsk Biodanzaskole, og er også sertifisert biodanzalærer for barn-og unge. 

Jeg er utdannet innen tradisjonell holistisk kroppsbehandling, Somatic Bodywork og yoga med Ateeka Borud, samt en rekke lengre og kortere utdanninger/kurs innen yoga og kroppsterapi.  

Somatic Bodywork og Restorativ yoga er dype og helende måter å jobbe med kroppens restitusjon på. Du kan lese mer om både Somatic Bodywork og Restorative healing Yoga på www.yoga-somatics.com 

I tillegg har jeg opp gjennom årene tatt en rekke kurs og påbygninger for å øke min kompetanse og forståelse av mennesker og hvordan vi påvirkes og kan hjelpes.

Fra 1994 til 2015 jobbet jeg som terapeut i det offentlige rus-og psykiatrifeltet. Før det, som nyutdannet sosionom, jobbet jeg noen år som sosialkonsulent og barnevernskonsulent i kommunen. Jeg har også jobbet som megler i konfliktrådet, vært tiIlitsvalgt og hatt forskjellige verv i FO. 

Jeg har drevet med dans siden jeg var ung. Jeg har praktisert yoga siden 1990. I samme tidsrom begynte jeg å meditere. Jeg har også praktisert Taekwondo i mange år, inntil ryggen sa stopp.

I tillegg til alt dette er jeg mamma, medmenneske, venn og har erfart av livet som alle andre.

I dag har jeg egen praksis i Moss - Terapeutene på Høyden, som jeg driver sammen med traume-og gestaltterapeut Øivind Hjelle.  Der tilbyr jeg samtaleterapi, kroppsbasert psykoterapi, stress- og traumeterapi, somatic bodywork behandlinger og privattimer i yoga. Jeg holder også kurs i yoga og biodanza bla.

 

Vil du vite mer om meg og det jeg tilbyr, eller bestille en time, så ring meg gjerne på tlf 92839642 eller send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Du kan også lese mer om meg på min nettside www.linevivianlyng.no  eller fb.siden https://www.facebook.com/linebiodanza

Du kan booke eller få oversikt over ledige timer her: https://10to8.com/book/xyluwo-free

 

 

Back to Top