Somatic Bodywork - holistisk kroppsbehandling

 

 18301733 10155230215668704 8947529377039833096 n 3

See me, feel me, touch me, heal me

Vitale individer lever sitt liv i balanse mellom handling og stillhet. Visdommen fra Tao Te Ching minner oss, «The Tao forblir i ikke-handling, men ingenting forblir ugjort»

Somatic Bodywork har en holistisk tilnærming til kroppen. Det betyr at behandlingen påvirker hele mennesket, og ikke bare den fysiske kroppen. Å jobbe med kroppen med en somatisk tilnærming, handler om å bruke kroppens opprinnelige og naturlige ønske om pulsering, spiralisering og utvidelse. Vi hjelper kroppen til å folde ut disse organiske bevegelsene, for å tenne den iboende visdommen som finnes i kroppen, og dens iboende trang til å fornye og helbrede seg selv.

Behandlingen består av et bredt spekter av teknikker, som; Holding, grounding, rulling, stretching, bevegelse og trykk på akupressure-punkter. Bevisst nærvær og varsomhet er essensielt. Metoden er basert på tilnærminger som Shiatzu, Tantzu og Watzu, Rolfing, Akkupressure, Yoga og Tao visdom, samt kontakt med meridianer, chacraer og kroppens signaler gjennom nerver, muskler og bindevev. Da handler om å ha kontakt med kroppens bio-intelligens, som er en systemisk helhet og resonans der alle kroppen "deler" samarbeider. 

Kontakten er varsom og sensitiv, med en mediativ tilstedeværelse. Slik hjelper vi vårt somatiske system til å bli stadig mer følsomt for vårt eget "bio-system", og i kontakt med vår indre bevegelse og dens manifestasjoner. Vi lærer å stole på våre egne opplevelser/sensasjoner. Den indre kontakten beriker oss fysisk, psykisk, følelsesmessig og åndelig.

Tilsiktet berøring, eller bevegelse eller lyd, eller pust. . . uansett hva som skjer i øyeblikket, har sin egen helt unike funksjon. . . å sette i gang bølger av vibrasjoner, forsiktig, og kjærlig få tilgang til de gamle, fastgrodde mønstrene og reaksjonene som vi har tilegnet oss gjennom livet, for så å lære og kjenne og føle igjen. Vi skifter fra å tro til sensing.

Kroppen og dens sanser får tilbake sin rolle som det primære sanseorganet, snarere enn vår vane med å orientere gjennom tenkning og la hjernen spille hovedrollen. 

I denne følelses-sansingen (felt-sense), oppstår muligheten til å navigere mellom tomrom og helhet, bevegelse og stillhet, handling og ikke-handling. Mens vi følger disse bølgene, enten hos oss selv, eller hos giver eller mottaker, er vi satt fri fra alle daglige rasjonelle aktiviteter og går inn i en nærende dimensjon av trans-rasjonell og tilstedeværende flyt. Med full bevissthet utforsker vi hordan det er å bare " være", fri for funksjonalitet og åpen for intuisjon.

Vi oppdager at når bevisstheten pulserer og strømmer gjennom kroppen vår blir våre vev mettet med væske, og vi er i flyt. Bevegelsene handler mindre og mindre om overlevelse eller ytelse, og mer og mer om tillit, kommunikasjon med hverandre og glede. Et blomstrende systeme i et bad av glede.

Glede og nytelse er et viktig næringsstoff for kroppens tilgang til å sanse og forstå. Kroppens forstand og intelligens har blitt dempet, undertrykt, forvrengt og selv-demonisert av vår vestlige kultur og religion. Vestlig utdanning og oppvekst har lagt ubalansert mye vekt på rasjonelle tankeprosesser og dissosiative, mekaniske bevegelsene som kommer fra det rasjonelle.

Nytelse har blitt sett på som noe"overflødig", noe som tilhører den private og intime sfære. Å nyte er i «Somatic Bodywork» istedet et dypt intime aksept av glede og den ekstatiske kinestetisk erfaringen i våre systemer.

Etymologiske røtter av ordet  «pleasure" -nytelse- er fra latin, placare, som litterært betyr "å berolige, rolige, glatte og gjøre selv".

I det gamle norske språket, ordet for gleden og nytelsen var «flag», som bokstavelig talt betyr «et åpent hav». Denne "somatiske gleden" av nytlese returnerer oss til havet som strømmer gjennom våre kropper, og forsterker forbindelsen med vårt indre og ytre miljø. Ettersom vi dykker inn i en bevegelses meditasjon, eller slapper av i en «Somatic Bodywork» session, kan vi bli gjennomsyret med bølger av glede og nytelse mellom oss, som strømmer gjennom hele kroppen vår.

Ekte glede og nytelse bringer oss til et sted med dyp aksept og hvile i hvem vi er. Det er ikke nødvendigvis en «begeistring», men i stedet en vid følelse av velvære, som øker sammenhengen, tilknytning og kommunikasjon med deg selv og verden.

Med en holdning av vilje til å gi slipp på alle våre ideer om hva bevegelsen er,  og rett og slett blitt klar over vårt uendelig potensial, kan vi gjennom denne typen somatisk tilnærming inviteres til å bli målløs oppdager av vår pulserende bevissthet. Denne bevisstheten henger mykt og for alltid i rommet av «non-doing». Det er her, i dette "ikke-stedet", vi blir helbredet.

Trygg og helhetlig berøring 

Helende og nærende 

Avspenning 

Jording og sentrering 

Sirkulasjon, vibrasjon og spiralisering 

Tillit 

Gode myke hender

Ro og hvile 

Vugging som i en krybbe

Yoga somatic bevegelser 

Jobber med kroppen bindevev, ledd, nervesystem, celler, energier og muskler - hele kroppens intelligens

Terapeuten er bevisst tilstede, med både sin kropp og sin bevissthet

 

Ønsker du en session med bodywork ? - Ta gjerne kontakt på kontaktskjema her på siden under KONTAKT MEG, og fortell litt om deg selv.  Du kan også sende meg en melding fra min facebook side https://www.facebook.com/linebiodanza/ .

Jeg tar ikke direktebooking på dette, da jeg gjerne vil vite litt om deg, og fortelle deg litt mer om behandlingen før en session. Dette er viktig for at både du og jeg skal kjenne at dette er riktig for deg, og at jeg kan gi deg akkurat det du trenger. Men du kan gå inn på booking linken og bestille en forsamtale, og samtidig lese litt mer om tilbudet. 

 

Du kan også booke time her: https://10to8.com/book/xyluwo-free/

 <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhaldis.granbakken%2Fposts%2F10213708386135635%3A0&width=500" width="500" height="428" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

 

Back to Top