Somatic Ecxperiencing (SE) - stress-og traume terapi

Trauma shocks the Brain, stuns the mind and freezes the Body

- Dr. Peter A. Levine, founder of the SE method

 

images download
 
 

Somatic Experiencing traumeheling (SE) er vårt viktigste verktøy i terapi der stress, spenninger og traumer er en utfordring

SE er en metode der hele mennesket, vår kontakt med omgivelsene og kroppens evne til å hele seg selv står i sentrum.

Det handler om å skape trygghet og stabilitet i et langsomt tempo. Ressursene og muligheten til å heles finnes hos deg.

Terapi og heling er et samarbeidsposjekt, der det er du som kjenner hvor skoen trykker, mens vi støtter og veileder deg.

Terapeuten kan hjelpe deg å finne og utforske disse slik at det kan bli forsterket og integrert i hverdagen.

 

Vi bruker alltid tid på å skape en god relasjon og trygghet før vi går inn i det som er vanskelig. 

Vi møter deg med med respekt og anerkjennelse for det som er deg og det som er der akkurat nå.

Vi inviterer deg til å oppdage dine fornemmelser eller indre opplevelser, følelser og emosjoner, oppfatninger av deg selv, dine mønstre, fakter, bevegelser og tanker, slik at du kan koble det sammen til en helhet og skape en ny mening.

Når det er en dissosiasjon mellom disse aspektene blir vi syke, uansett oppriennelse til traumene. 

Vi hjelper deg til å se og bruke de ressursene du har tilgjengelig, slik at ditt fokus går til det du mestrer og det som fungerer.

På den måten kan du øke din kapasitet og ditt potensiale for heling. 

Målet vårter at du skal de føle deg mer integrert med deg selv, andre og omgivelsene og finne harmoni og flyt i livet ditt til tross for de utfordringene som finnes. 

 
SE, er en kroppsbasert traume-og stress tilnærming, som er annerkjent og praktiseres praktiseres av terapeuter over hele verden. Bla i katastrofeområder, flyktninger og veteraner. Men metoden er helt utmerket for alle som opplever at de har stress, spenninger og smerter i kroppen som skaper vansker i hverdagen..Grunnleggeren av SE er PhD Peter A. Levine.
Du kan lese mer her www.traumeheling.no 

Noe av det viktigste er orientering, som handler om å hjelpe deg og kroppen din til å forstå at faren er over.

Vi går aldri inn i det som er vanskelig uten at det finnes ressurser, dvs noe som er bra og en motsats til det vonde, slik at du har noe trygt å forholde deg til når det vonde kommer opp.

Vi jobber sakte og det er et samarbeid mellom deg og meg, slik at kroppen din får tid til å avreagere på en god måte (release).

Vilytter, har kontakt med egen kropp, kjenner på energier, er tålmodig, er bevisst tilstede og jordet, og avslutter når vi ser at det er nok for deg.

Slik kan vi hjelpe deg til å finne en ny mening med det som skjer med deg.

Vi hjelper deg å finne forbindelsen mellom følelsene, fornemmelsene, dine forestillinger, dine bevegelser og mønstre for å skape en ny helhet i deg. 

Det er når du selv kan oppleve denne forbindelsen i din kropp at en ny oppfattelse (mening) av deg selv og verden omkring kan oppstå.

 

SE utdanningen er en 3-årig videreutdanning for kliniske terapeuter, helsepersonell og andre som jobber med menneskelig utvikling. Dvs de må ha en klinisk utdanning i bunnen. Alle SE -terapeuter må gå i egenterapi under utdanningen, slik at de selv er balansert og har en trygg kontakt med seg selv og verden. I tillegg tar de fleste som driver terapi påbygginger og går i veiledning for å holde seg oppdatert og lære mer om traumearbeid og oppdatere seg på ny viten. 

 

Har du spørsmål eller noe du vil drøfte?

Ta gjerne kontakt for en forsamtale.

mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Line:  tlf 92839642

booking https://www.gomentor.no/profile/widget/22152

 

Øivind: tlf 40204185

mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Du kan lese mer om SE på www.se-foreningen.no eller www.traumahealing.org 
Back to Top