La oss holde hverandre i hånden !

gratitude12

 

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180301094822.htm

 

I linken over finner du en artikkel som beskriver et vitenskapelig studie om "å holde i hånden" 

I biodanza holder vi ofte hånden til hverandre. Det skaper tilhørighet og trygghet. Det er inkluderende og tillitsvekkende. Å holde i hånden er også et tegn på at vi bryr oss, ser den andre og anerkjenner at de er der med oss. 
Denne artkkelen er om en vitenskapelig studie som beskriver hvordan å holde i hånden demper smerter. Å holde noen i hånden demper både indre og ytre smerter. 
Det vet vi instinktivt når vi tar hånden til noen som har det vondt, eller vil at noen skal holde vår hånd når vi har det vondt. 
Hånden er et av våre aller viktigste sanseorgang. Faktisk kan vi "se" med hånden når øynene svikter. Det er vår evne til å sanse hva som er utenpå og utenfor oss (proprioseption) og vår evne til kjenne det som er inni oss (interoseption), som sammen med vår evne til å sanse på cellenivå (neuroseption; vi kan på en måte si sansen til å sanse det usansbare), som jobber sammen og sender signaler til nervesystemet om at det kan roe ned, og at det endokrine systemet kan sende ut de gode smertelindrende og beroligende stoffene sine.

Kroppen vår er fantastisk!

Og i biodanza gjør vi alt vi kan for å vekke den til liv og bruke av alle sine muligheter til å være fullt og helt tilstede i verden, med alle sine sanser, følelser, bevegelser og indre forståelse, for å skape en ny og bedre mening med livet :)

Back to Top